Ghid de tratament pentru ranile cronice

atrauman-ag

Ranile cronice aparute la nivelul pielii, care nu se vindeca sau nu au o evolutie favorabila timp de mai mult de 6 saptamani, trebuie sa dispuna de o ingrijire specifica, in asa fel incat sa nu se infecteze.

De regula, vindecarea greoaie a unei plagi este cauzata de o serie de factori, cum ar fi diabetul, bolile cardiace, imobilizarea prelungita, fumatul sau circulatia deficitara a sangelui.

Ghid COMPLET de tratare rani cronice

Cum trebuie sa fie ingrijite ranile cronice?

Pentru a putea ingriji corect ranile cronice, un prim pas ce trebuie sa fie facut este depistarea tipului de rana. In termeni medicali, o astfel de rana se numeste ulcer si poate sa fie de tip venos, diabetic, arterial sau de presiune.

Evaluarea tipului de plaga trebuie sa fie facuta de catre un medic specialist. Dupa evaluare, cea mai sigura si eficienta metoda de tratament este pansarea corecta cu un pansament de cea mai buna calitate.

In principiu, procesul de vindecare se face in mai multi pasi:

  • Curatarea. Inainte de aplicarea pansamentului trebuie sa se curete rana de celule moarte, teut distrus, microbi, fibrina sau diverse secretii. Daca rana este infectata, in timpul curatarii se poate folosi un pansament cu argint metalic, cum ar fi Atrauman AG, deoarece are capacitatea de a prelua secretiile incarcate cu microbi.
  • Rgenerarea tesuturilor. Dupa ce plaga este curatata, cu toate celulele moarte sau distruse indepartate, trebuie sa se regenereze tesuturile. Pentru aceasta faza sunt recomandate pansamentele umede.
  • Cicatrizarea. Ultima faza de tratament este cicatrizarea. Pentru o cicatrizare rapida se pot folosi tot pansamente ude si se asteapta micsorarea plagii si formarea de piele noua.

Comandati in magazinul nostru online saltele antiescare, dispozitive sau tratamente antiescare.

Cat de importante sunt pansamentele si cum se aplica?

Importanta pansamentelor este extrem de importanta, deoarece sunt hidroactive si asigura un mediu umed, echilibrat, la nivelul plagii. De cele mai multe ori pansamentele nu contin medicamente, ci doar argint metalic, in cazul pansamentului Atrauman AG si materiale de buna calitate.

Aplicarea pansamentelor trebuie sa urmareasca anumite protocoale de ingrijire, in conditiile in care eficienta lor depinde de o utilizare corecta. Tocmai de aceea, schimbarea lor trebuie sa se faca dupa un plan foarte bine stabilit de catre medic.

Pe langa pansamentele umede care stau pe rana trebuie sa se foloseasca si pansamente de curatare, care sa fie folosite pentru indepartarea tesuturilor moarte si a altor elemente mai putin placute din rana.

Pe piata exista mai multe tipuri de pansamente destinate curatarii si vindecarii ranilor cronice, fiind indicat sa se citeasca foarte atent modul de actiune al fiecaruia. Alegerea pansamentului corect si folosirea sa in mod corespunzator poate ajuta la vindecarea mult mai rapida.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *