Masti Medicale

Afișez 1 - 9 din 10 rezultate

Mastile chirurgicale sunt de obicei din 3 straturi, din material netesut special si pot fi prinse fie cu bretele, fie cu bucle elastice pentru urechi, in functie de design.

Aceste masti de protectie respiratorie FFP pot fi distinse intre 3 clase: FFP1, FFP2 si FFP3.

Mastile FFP1 cu o scurgere totala maxima de 25% filtreaza praful netoxic de pana la 4 ori concentratia maxima la locul de munca.

Mastile FFP2 au un efect de protectie de cel putin 95% si pot filtra particulele solide si lichide, praful nociv si alte substante nocive de pana la 10 ori concentratia maxima la locul de munca.

Mastile FFP3 au cel mai mare efect de protectie (min. 99 %). Ele filtreaza nu numai substantele toxice, ci si aerosolii picaturilor, bacteriile, virusii si substantele radioactive din aerul pe care il respiram. Pot fi utilizate de pana la 30 de ori concentratia la locul de munca.

Cand purtati aparate respiratorii in medii sterile sau de ingrijire a sanatatii, se recomanda sa purtati masti fara supape pentru a preveni orice potentiala contaminare incrucisata. Desi o masca cu supapa faciliteaza respiratia, aceasta va proteja doar purtatorul, deoarece aerul expirat prin supapa este posibil sa contamineze mediul extern.