Saltele antiescara

Afișez 1 - 9 din 14 rezultate

Saltelele Antiescare se pot livra GRATUIT, in aceeasi zi in Bucuresti si Spitalele din Bucuresti.

Consiliere specializata si comenzi telefonice: 0740.214.647

Saltelele antiescare sunt recomandate persoanelor imobilizate pentru a preveni aparitia escarelor si pentru a ajuta la tratamentul lor.

Salteaua antiescare este destinată bolnavilor care sunt siliți să stea mult timp culcați și pot ajunge să facă inclusiv răni din această cauză.

Saltele antidecubit pentru prevenirea si tratamentul escarelor de decubit, impiedicand frecarea si reducand presiunea exercitata asupra pielii.

Zonele de presiune ale saltelei antiescare se modifică la fiecare 5 minute, ceea ce facilitează circulația sângelui și determină reducerea presiunii în zonele sensibile ale corpului pacientului.

Una dintre cele mai răspândite probleme medicale asociate cu imobilitatea sunt escarele. Persoanele care se confruntă cu durerea și disconfortul creat de escare, pot, de asemenea, experimenta izolare socială, insomnie și chiar depresie.

Ca urmare a presiunii prelungite asupra țesutului, escarele sunt leziuni localizate la nivelul pielii care se dezvoltă adesea pe părți ale corpului care sunt în mod obișnuit puncte de presiune- și anume: călcâiele, gleznele, șoldurile și coccisul. Acestea apar din cauza fluxului de sânge parțial obstrucționat și limitat la țesuturile moi, blocând vasele de sânge care alimentează pielea.

Saltele antiescara

Provocările de zi cu zi cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu imobilitate, pe termen lung pot include dureri imense, iar dacă sunt lăsate escare netratate pot duce la amputație și chiar moarte. Din fericire, acestea pot fi prevenite și tratate prin mutarea/repoziționarea deasă a pacientului. Eficacitatea repoziționării corpului a fost bine documentată încă din secolul al XIX-lea. Restabilirea circulației și diminuarea presiunii asupra țesutului comprimat reduce foarte mult efectele negative și durerea asociată cu escarele, dar incapacitatea de repoziționare reprezintă o adevărată problemă.

Saltelele antiescara cu aer sunt deseori pentru toate tipurile de pat, convenabile ca depozitare și întotdeauna la îndemână.

Prevenirea escarelor este foarte importantă și pot fi luate mai multe măsuri de precauție.

-Repoziționează-te frecvent

Căutați dispozitivele care vă ajută să vă repoziționați. Folosiți perne speciale, o saltea de spumă, o saltea cu aer antiescara, pentru a ajuta la poziționarea, ameliorarea presiunii și protejarea zonelor vulnerabile.

Utilizați perne pentru a proteja zonele osoase.

– Saltele antiescara

Acestea folosesc aer sub presiune. Acum că știm ce este o escară și cum să o prevenim, să vorbim despre saltele cu aer sub presiune.

Acestea sunt așezate deasupra unui pat obișnuit și au canale pline de aer, care se umflă și se dezumflă alternativ; pentru a ajuta la menținerea presiunii sau a greutății în afara zonelor osoase ale pacienților care sunt prea slabi sau imobilizați; neavând posibilitatea de a-și schimba poziția pe cont propriu și astfel ajută la împiedicarea apariției escarelor.

Aceste saltele sunt fabricate din PVC și alte țesături de specialitate. Dacă aveți în vedere achiziționarea unei saltele antiescara, este important să vă amintiți că nu toate sunt la fel. Unele au aer alternând, altele nu, unele sunt din spumă, altele din PVC.

Cea mai bună metodă de a preveni apariția escarelor de presiune este să te asiguri că persoana în cauză nu petrece prea mult timp în aceeași poziție.

Fie că este zi sau noapte, asigură-te că schimbă poziția la fiecare 1 – 2 ore; chiar și noaptea! O modalitate bună de a schimba poziția include schimbarea centrului lor de greutate; cum ar fi așezarea unor perne sub anumite părți ale corpului.

Pernele și saltelele speciale reduc riscul de escare. Mulți oameni nu au posibilitatea să își mute persoana îngrijită în fiecare oră; mai ales în timpul nopții. Acesta este motivul pentru care este util să alegeți o pernă specială antiescara pentru a beneficia de confort sporit.

De obicei, pernele obișnuite nu vă pot scuti de suficientă presiune; așa că este bine să investiți în ceva special conceput pentru a preveni escarele. Pernele și saltelele antiescara sunt ușor accesibile ca preț.

Dacă nu sunteți sigur dacă o pernă sau o saltea specială antiescara ar fi bună pentru nevoile celor dragi; consultați medicul sau kinetoterapeutul pentru a obține o opinie expertă.

Uneori, menținerea aceleași poziții pentru perioade îndelungate de timp poate fi dificilă. Simpla întindere pe spate este cea mai ușoară dintre toate opțiunile, dar acesta este motivul pentru care ulcerațiile tind mai întâi să se dezvolte în zonele inferioare ale spatelui.

Folosind pernele, colacii și saltelele antiescara, puteți ajuta, totuși, să combateți debutul escarelor sau exacerbarea celor noi.

Aceste saltele și perne au toate formele și dimensiunile și sunt confecționate din diferite tipuri de materiale.

Nu ești singur. Timp de generații, oamenii au fost nevoiți să se ocupe de tratarea propriilor escare sau de tratarea celor dragi.

Nu sunt un motiv de rușine, cu siguranță, ci sunt incredibil de comune și pot fi tratate folosind un pic de grijă și ingeniozitate.

Datorită instrumentelor moderne, acest lucru a devenit mult mai ușor, deși escarele nu au fost eliminate în totalitate.

Cheia este să fii atent la acele simptome anterioare. Măsurile preventive pot ajuta organismul să lupte în mod natural împotriva fricțiunii și a presiunii care au determinat apariția escarelor.

Consultați întotdeauna și un profesionist din domeniul sănătății cu privire la aceste probleme.

Dacă aveți grijă de o rudă cu escare și vedeți ceva ce pare a fi o escară în evoluție, nu luați singuri decizia de a-i ajuta. Ridicați telefonul și faceți o programare pentru a fi văzuți de un medic.

Poate fi diferența dintre viață și moarte în unele cazuri. Poate exista o oarecare jenă și, poate, vinovăția, că escara a fost lăsată să se dezvolte, dar nu ar trebui să fie. I se poate întâmpla oricui.

Cu grijă și multă iubire, oricine se poate recupera după o escară!