Cum alegi cel mai bun tensiometru?

tensiometru-bun

Monitorizarea tensiunii arteriale este extrem de importanta, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Aceasta poate trage anumite semnale de alarma si este recomandata frecvent. Achizitia unui tensiometru insa, poate sa fie ceva mai dificila decat ai crede. Exista o multime de branduri precum Tensoval sau Hartmann si mai multe tipuri de produse, cu functii si capabilitati diferite.

Daca esti in cautarea unui tensiometru de buna calitate pe care sa il folosesti zilnic, iata care sunt principalele criterii pe care trebuie sa le iei in considerare:

tensiometru

1. Tipul de tensiometru. Ai de ales intre o varietate foarte mare de tensiometre. in primul rand ai tensiometele electronice, care pot fi automate sau semiautomate. Sunt recomandate tensiometrele electronice in conditiile in care sunt usor de folosit, fiind ideale pentru utilizarea casnica.

De asemenea, ai de ales intre tensiometre ce se fixeaza pe brat sau variante care se fixeaza pe incheietura mainii. Cele fixate pe brat sunt, de regula, mai precise. Cele pentru incheietura nu au o precizie atat de mare, insa sunt ceva mai ieftine.

Comandati in magazinul nostru online saltele antiescare, dispozitive sau tratamente antiescare.

2. Calitatea. Nu toate tensiometrele sunt de buna calitate. Unele sunt bine construite si foarte precise, in timp ce altele au un singur rol: acela de a fi vandute. Este recomandat sa eviti sa cumperi tensiometre din supermarketuri si tot felul de targuri si sa optezi pentru tensiometrele din magazine specializate. in principiu, un tensiometru bun trebuie sa dispuna de certificari oferite de Societatea Britanica pentru Hipertensiune sau de Societatea Europeana pentru hipertensiune.

3. Dimensiunea mansetei destinata masurarii. Este un aspect pe care nu il iau foarte multi oameni in considerare, insa este deosebit de important. Manseta se fixeaza pe brat si se umfla, asadar, trebuie sa fie reglabila in functie de marimea bratului. Majoritatea tensiometrelor au dimensiuni standard, orientandu-se spre brate cu circumferinta de 22-33 de centimetri. Totusi, daca ai un brat mai mare exista si tensiometre cu mansete mai mari.

4. Functii de care dispune. Nu in ultimul rand, trebuie sa te orientezi in functie de dotarile pe care le are tensiometrul. Acesta trebuie sa detecteze aritmiile si este bine sa ofere si alte functionalitati. Spre exemplu, este bine sa poata memora valorile anterioare pentru o monitorizare cat mai corecta si daca se poate sa ofere si alte informatii.

Tine cont si de modul in care se alimenteaza tensiometrul, in conditiile in care sunt unele produse care se alimenteaza cu baterii si altele care se alimenteaza cu un incarcator sau chiar pot fi folosite direct in priza.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *